Liejef Renoveert

11
juni
2020

Vanaf 10 juni gaat het project “Liejef Renoveert” van start in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant.

Wat houdt dit project precies in?

Wanneer je interesse hebt om je woning te renoveren, kan je hiervoor gratis deskundig advies krijgen, maar er is meer. Misschien heb je niet voldoende budget om de woning te renoveren en is een lening geen haalbare oplossing voor jou? Ook dan zal er gezocht worden naar budget om je woning te renoveren tot een kwaliteitsvolle en energiezuinige woning. In sommige gevallen wordt er door de provincie een budget tot 30.000 euro beschikbaar gesteld. Dit moet pas terugbetaald worden wanneer de woning van eigenaar wijzigt. Een provinciale renovatiebegeleider volgt samen met jou de werken op.

Welk deel van de stad komt in aanmerking?

Omwille van de noodzakelijke verdichting van de bestaande kernen wordt het project renovatiebegeleiding opgestart in de bestaande en meest verdichte kernen van Zoutleeuw. De keuze voor de drie kernen Zoutleeuw, Halle-Booienhoven en Budingen ligt in het verlengde van de ruimtelijke ontwikkelingen. 

Straten kern Zoutleeuw: Tiensestraat, Vestendreef, Schipstraat, Prof. E. Vlieberghstraat, Bogaerdenstraat, Budingenweg, Kanonstraat, Prof. R. Verdeyenstraat, Rijkswachtstraat   , Vincent Betsstraat, Varkensmarkt, Grote Markt, Kapelstraat, Prins Leopoldplaats, Paardenbrugstraat, Dr. R. Lowetstraat, Vleesstraat, Predikherenstraat, Begijnhofstraat, Beekstraat, Ridderstraat, Koepoortstraat, St.-Truidensestraat, Stationsstraat, Kloosterstraat.

Straten Kern Budingen: Terweidenstraat, Spiegelstraat, Hekstraat, Linterseweg, Schoolstraat, Roelstraat

Straten Kern Halle-Booienhoven: Dormaalstraat, Kerkhofstraat, Asbroekstraat, Dorpsstraat      

Komt iedereen in aanmerking?

Het project is bedoeld om mensen met een beperkt inkomen een duwtje in de rug te geven om hun woning te verbeteren. Je moet eigenaar zijn van de woning en er zelf wonen maar deze woning moet wel jouw enige eigendom zijn. 65 plussers krijgen voorrang.

Klinkt dit interessant en wil je graag meer informatie?

Neem contact op met het wooninfopunt van Zoutleeuw via wooninfopunt@zoutleeuw.be of telefonisch op het nummer 0496 56 40 33 of 011 94 90 33.

Contact