Nieuwe SVK Pro-procedure voor private initiatiefnemers start op 16 november 2021

25
oktober
2021
bouwplan laptop

Ben je een projectontwikkelaar, bouwfirma of investeerder en wil je woningen bouwen om te verhuren aan een professionele partner? Dan kan je binnenkort deelnemen aan de nieuwe publiek-private samenwerking SVK Pro.  

Met het SVK WoonregT nemen wij deel aan deze nieuwe procedure. Via SVK Pro bouw je dus sociale woningen om ze nadien aan ons sociaal verhuurkantoor te verhuren.  
De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) lanceert deze procedure op dinsdag 16 november '21 via e-Procurement.  

Waarom is SVK Pro interessant voor u? 

 • Gewaarborgd rendement 
 • Je hebt al een verhuurgarantie voordat je de woningen begint te bouwen. Eenmaal je de woningen verhuurt aan SVK WoonregT, ben je zeker van je maandelijkse huur (die ook jaarlijks geïndexeerd wordt). 

 • Zekere verhuurperiode 
  Je bent zeker van een lange verhuurperiode. Je verhuurt namelijk 18 jaar aan ons SVK (pas opzegbaar na 15 jaar).

 • Verlaagd btw-tarief
  Doordat je nieuwbouwwoningen minimaal 15 jaar aan ons verhuurt, heb je recht op een verlaagd btw-tarief van 12 % (in plaats van 21 %). 

 • Transparante procedure 
  De procedure loopt volgens de wetgeving overheidsopdrachten. De VMSW treedt in de eerste fasen op als aanbestedende overheid voor de SVK’s.  

 • Algemene voordelen van sociaal verhuren 
  Woningen verhuren aan een SVK kent meerdere voordelen. Zo garanderen we je je maandelijkse huurinkomsten, geniet je een verlaagd tarief op de onroerende voorheffing, … Je vindt een volledig overzicht van deze voordelen op de website van de VMSW.  

Op de hoogte blijven?  

Wil je op de hoogte blijven van de lancering van deze procedure en wat deze procedure net inhoudt? Bezorg ons dan alvast je e-mailadres via info@svkwoonregt.be.  Dan informeren wij je over de procedure zodra deze effectief start.   
Informatie over SVK Pro vind je nu alvast op de website van de VMSW.