Dakenscan: het warmteverlies via je dak

DakenscanIn februari '18 werd een thermografische luchtfoto van de stad Tienen genomen. Op deze warmtefoto van de stad kan je zien hoeveel warmte via de daken van de huizen verloren gaat. Dit vormt een indicatie voor de mate waarin je dak geïsoleerd is.

Je dak isoleren verhoogt het comfort van je woning en kan voor een flinke besparing op je energiefactuur zorgen. Bovendien betekent dit een vermindering van de CO2-uitstoot. Zo draag ook jij een steentje bij om klimaatverandering tegen te gaan.

Thermografische kaart

Benieuwd naar het warmteverlies van jouw dak? Via de dakenscan kan je zien of er veel of weinig warmte ontsnapt langs je dak.

Nadat je je adres hebt ingegeven in de zoekfunctie, verschijnt je woning centraal op het scherm. Het beeld is echter zodanig ingezoomd, dat je geen details kan zien. Je moet dus nog even voldoende uitzoomen om de totale woning te zien. Aan dit technisch mankement wordt nog gewerkt.

Hoe roder je dak op de kaart wordt weergegeven, hoe meer warmte er verloren gaat.

In een aantal situaties zal de foto geen correcte indicatie geven van de isolatie van je dak, bv. bij niet gebruikte ruimtes onder het dak, het gebruik van bepaalde materialen als dakbedekking of de aanwezigheid van zonnepanelen.

Raadpleeg hier de dakenscan

Advies op maat

Het Wooninfopunt staat klaar om je te helpen om de foto van je huis correct te interpreteren. Daarenboven geven de medewerkers je advies over welke werken je kan uitvoeren aan je dak en hebben ze alle informatie over bestaande premies.

Je woning onzichtbaar laten maken

Heb je liever niet dat jouw woning zichtbaar is op deze thermografische luchtfoto? Dan kan je dit melden aan de dienst leefmilieu via leefmilieu@tienen.be

Veelgestelde vragen en tips over de dakenscan

 

Contact